KD Ekskluziv pripaja se Trijumfu

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Citadel dobilo je saglasnot Komisije za hartije od vrednosti za pripajanje fonda KD Ekskluziv fondu Trijumf.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

11:48

Default images

Spajanje uz pripajanje investicionih fondova, kako planira Društvo Citadel, biće obavljeno 11. februara. KD Ekskluziv, otvoreni investicioni fond rasta vrednosti imovine kojim upravlja istoimeno Društvo iz Beograda, spajanjem uz pripajanje prestaje da postoji bez raspuštanja.

Taj fond će preneti celu imovinu i obaveze na otvoreni fond Trijumf a članovi KD Ekskluziva postaće članovi fonda Trijumf.

Investicioni cilj Triujumfa, kako je saopštio taj fond rasta imovine, ostaje isti i posle spajanja sa KD Ekskluzivom a to je ostvarenje visoke stope prinosa na uložena sredstva odnosno postizanje visokog rasta neto imovine i vrednosti investicione jedinice.

Odluci o spajanju prethodila je analiza ekonomske opravdanosti koja je pokazala da je spajanje fondova u najboljem interesu investitora oba
fonda.

Pored ostalog, spajanje će doprineti povećanju ekonomičnosti poslovanja fonda nastalog spajanjem, s obzirom da će doći do smanjenja ukupnih fiksnih troškova.

Društvo Citadel, deo medjunarodne finansijske grupe Citadel investicione usluge, upravlja u Srbiji sa četiri fonda - uz Trijumf, tu je i fond rasta Fokus premijum, zatim fond očuvanja imovine Fokus novčani fond i zatvoreni investicioni fond Trijumf elit.

Na srpskom tržištu trenutno je 14 otvorenih investicionih fondova od kojih su osam fondovi rasta imovine a po tri fondovi očuvanja vrednosti imovine i balansirani fondovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: