Malev spojio Beograd i Budimpeštu

Mađarska aviokompanija Malev je od ponedeljka obnovila letove na liniji između Beograda i Budimpešte.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.12.2009.

17:05

Default images

Komercijalni direktor Maleva Karim Makhlouf kaže da je nakon 17 godina pauze danas prvi avion te aviokompanije sleteo na beogradski aerodrom. On je dodao da je za decembar već popunjeno 75 odsto kapaciteta na letovima i da već sada imaju šest hiljada rezervacija.

Prema njegovim rečima, u planu je da ta kompanija, koja sada između Beograda i Budimpešte leti jednom dnevno, do kraja marta uvede još dva polaska dnevno. Polazak iz Beograda sada je u 14.55 a iz Budimpešte u 13.15, a promotivna cena povratne karte sa taksama je 99 evra.

Direktor Maleva je rekao da za turiste iz Beograda postoje i paket aranžmani koji obuhvataju dva noćenja u hotelu u Budimpešti sa prevozom za ukupno 130 evra.

On je naglasio da je Srbija i pre uvođenja direktne linije za Budimpeštu bila najznačajniji klijent Maleva, ukazujući da svake godine više od 30 hiljada putnika iz Srbije leti avionima te kompanije.

Državni sekretar u Ministarstvu infrastrikture Miodrag Miljković kazao je da je cilj Ministarstva otvaranje avionskih linija prema zemljama u okruženju. On je dodao da će broj putnika na beogradskom aerodromu nakon ukidanja viza biti povećan 20 odsto.

Miljković je podsetio da će od 15. decembra bezbedonosne takse na beogradskom aerodromu biti smanjene za 25 odsto, pa će ukupni troškovi na terminalu 1 iznositi 15,3 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: