Struja skuplja u prvom kvartalu

Ministar energetike Srbije Petar Škundrić kaže da struja neće poskupeti od 1. januara, već tokom prvog tromesečja 2010. godine.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.12.2009.

13:41

Default images

Škundrić nije precizirao kada će struja poskupeti, ali je naveo da to poskupljenje neće biti veće od deset odsto. On je kazao da predlog o poskupljenju struje još nije stigao u Ministarstvo energetike, ali da ga očekuje "ovih dana".

"Agencija za energetiku je obradila predlog o poskupljenju struje, koji je dobila od EPS-a i očekujemo da ovih dana bude u upućen Ministarstvu energetike, koje će ga razmotriti u saradnji sa drugim ministarstvima i uputiti Vladi na usvajanje", rekao je on.

Škundrić je rekao da će se prilikom donošenja odluke o poskupljenju struje uzeti u obzir trenutna makroekonomska situacija u zemlji i nivo proizvodnih procesa. On je podsetio da struja u Srbiji nije poskupela duže od godinu dana i da je trenutno najniža u Evropi.

EPS je zatražio poskupljenje struje od deset odsto u proseku, od 1. januara 2010, a trenutno cena kilovat časa je oko 4,5 evrocenti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: