Dinkić: Sprečiti prodaju Brezovice

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić najavio je preduzimanje mera za zaustavljanje privatizacije turističkog kompleksa Brezovica.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 12.12.2009.

14:01

Default images

Dinkić, koji je i ministar ekonomije i regionalnog razvoja, je objasnio da je ta privatizacija pokrenuta bez saglasnosti Vlade Srbije i dodao da je Javno preduzeće Skijališta Srbije uložilo oštar protest tim povodom i nagovestio da su uspostavljeni "prvi kontakti".

"Etnička struktura zaposlenih u turističkom kompleksu mora da odgovara etničkoj strukturi stanovništva", kazao je Dinkić i naveo da u turističkom kompleksu rade Srbi iz Štrpca i samo ako bude postignut dogovor Skijališta Srbije će biti spremna da ulažu u razvoj infrastrukture na Brezovici.

U subotu ističe rok od mesec dana koji je odredila Kosovska poverilačka agencija (KPA) odlažući početak privatizacije hotelskog kompleksa "Ineks-ski centra Brezovica".

Kako je ranije rekao sekretar Privredne komore Kosova Slaviša Stanić, zaposleni u tom preduzeću kao i opština Štrpce protive se toj privatizaciji pa je ona odložena do 12. decembra. Privatizacija Ski centra na Brezovici i ranije je bila planirana, ali je država uspela da spreči pokretanje tog procesa.

Jedna od aktivnosti države na tom planu bilo je i osnivanje društva sa ograničenom odgovornošću Ski centar Brezovica, zajedničkog preduzeća Skijalište Srbije i Holding kompanija Fond Ineks-intereksport u restrukturiranju.

Ugovor o osnivanju tog preduzeća potpisan je 8. aprila 2008. godine, a najavljeno je bilo da je cilj osnivanja ovog preduzeća oživljavanje i revitalizacija našeg poznatog planinskog turističkog centra. "Ineks ski-centar Brezovica", pored tri hotela za smeštaj nekoliko hiljada turista, ima i devet žičara, sa stazama do 2.500 metara nadmorske visine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: