Pojeftinjenje gasa ni na vidiku

Gas za domaćinstva, najverovatnije, neće pojeftiniti od Nove godine, jer zahtev Srbijagasa za smanjenjem cene još nije stigao u Agenciju za energetiku.

Srbija

Izvor: Novosti

Subota, 12.12.2009.

12:46

Default images

Iako je u više navrata najavljivano snižavanje cene za domaćinstva za oko deset odsto, teško da će se to i desiti od 1. januara. U Agenciji za energetiku kažu da za obradu zahteva za korekciju cene gasa treba više vremena, a na osnovu te kalkulacije treba tražiti i promenu cenovnika kod 35 distributera u Srbiji.

I Dušan Bajatović, generalni direktor Srbijagasa, najavljivao je nedavno analizu cene i moguće pojeftinjenje gasa za sledeću godinu. Konačan procenat snižavanja cene zavisiće, prema njemu, od uvozne cene i kursa dolara, a bilo je govora o pojeftinjenju kubika gasa za četiri dinara.

Kada će analiza cenovnika biti završena i predlog pojeftinjenja stići u Agenciju za energetiku, u Srbijagasu niko nije mogao da potvrdi.

„Do Nove godine utvrdićemo koliko je smanjen dug potrošača prema Srbijagasu i ako ne preostanu velika dugovanja, građanima ćemo ponuditi tržišno realnu cenu gasa. Interes nam je da prodajemo što više gasa, ali cene ne mogu biti niže od tržišnih. Gas uvozimo i on mora biti plaćen“, kaže Bajatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: