Nikijem do Beča od 01.02. za 29 EUR

Jedna od najpoznatijih evropskih niskotarifnih aviokompanija Niki uspostaviće od 1. februara direktne letove na liniji Beograd-Beč, koji će koštati od 29 evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.11.2009.

13:56

Default images

Tako će broj nedeljnih letova iz Beograda za Beč biti povećan na 33 povratna leta, odnosno u proseku pet letova dnevno, kaže zamenik generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević.

On je kazao da je ta austrijska aviokompanija po kvalitetu "vrh" u svetu niskotarifnih aviokompanija i da će putnici moći da putuju na toj relaciji u jednom smeru za samo 29 evra, sa svim taksama. Radosavljević je rekao da će putnici imati i besplatnu užinu, piće, prtljag koji ne prelazi 20 kilograma, što druge niskotarifne komanije uglavnom ne nude.

"Siguran sam da je ovo za nas značajna komercijalna stvar. Naše vazduhoplovne vlasti su počele primenu Sporazuma o otvorenom nebu, liberalizovano je tržište i Aerodrom 'Nikola Tesla', sa svoje strane, čini sve kako bi Beograd kao destinacija postao atraktivna destinacija aviokompanijama", istakao je on.

Radosavljević je naveo da to javno preduzeće proučava potrebe za prihvat i otpremanje aviona i putnika, koje su često različite, da bi se pokrio što veći broj destinacija. On je izrazio očekivanje da će kompanija Niki proširiti svoju ponudu u budućnosti i dodao da će ona kod Aerodroma imati "poseban tretman jer je prva probila led".
Vlasnik kompanije Niki Lauda kaže da će sistemom lou-kost biti povećan broj putnika i naveo da karta u početku staje 29 evra, a da će cena rasti kako se bude približavao polazak, ali da će ona i sa tim povećanjem biti jeftinija za 45 odsto od karata ostalih kompanija.

"Ovim konceptom možemo da pomognemo onim gradjanima koji nisu mogli da lete jer su im karte bile suviše skupe i na taj način stavaramo novo tržište", rekao je Lauda i kazao da obim ovog tržišta iznosi oko 150 hiljada putnika i da ta komapnija planira da u prvoj godini ostvari 80 hiljada.

Letovi će se, osim subotom, obavljati svakodnevno avionom tipa "embrarer 190" iz Beograda za Beč od 12:45 do 13:34 časova ponedeljkom, utorkom, sredom i nedeljom, a iz Beča od 11 do 12 časova, i petkom iz Beograda od 20:55 do 21:55 časova i iz Beča od 19:10 do 20:10 časova.

Inače, kompanija je osnovana 2003. godine i Lauda je vlasnik sa 76 odsto, a Er Berlin sa 24 odsto. Trenutna flota kompanije broji 12 aviona - "erbas" 319, 320, 321 i "embarer" 190, a planirano je proširenje 2010. godine do 17 aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: