Najbolja ponuda Alpine na tenderu

Najpovoljniju ponudu od 2,9 milijardi dinara za izgradnju obilaznice oko Dimitrovgrada sa autoputem do graničnog prelaza Gradina dostavila je austrijska Alpina.

Srbija

Izvor: Politika, Tanjug

Petak, 27.11.2009.

08:34

Default images

Tenderska komisija je ostale učesnike rangirala sledećim redom: slovenački SCT sa 3,2 milijarde dinara, hrvatski Konstruktor sa tri milijarde dinara, slovenačko Primorje sa 3,4 milijarde, konzorcijum domaćih putarskih preduzeća Planum, PZP Beograd i Putevi iz Užica 3,7 milijardi, dok je najskuplji bio austrijski Štrabag sa pet milijardi.

U javnom nadmetanju su učestvovali i Hidroelektro iz Hrvatske, GD Granit iz Makedonije, „Korporativa muratori cementisti” iz Italije, Terna iz Italije, „JV trejs – Stanilov” iz Bugarske, kao i konzorcijum „Milenijum roud” (koji čine Interkop, Por i Energoprojekt).

Kako je rečeno prilikom javnog otvaranja tenderskih ponuda, ceo tenderski postupak je sproveden po pravilima Svetske banke, a čija ponuda je najbolja biće poznato za mesec do dva, pošto se sagledaju svi ponuđeni parametri za izgradnju.

Direktor preduzeća „Koridor 10” Nenad Ivanišević, koji je rukovodio postupkom otvaranja tenderskih ponuda je podsetio da je projekat izgradnje te saobraćajnice od najvećeg značaja za Vladu Srbije.

Ivanišević je dodao i da je preduzeće „Koridor 10” naručilac posla kao i da su učesnici na tenderu mogli da pošalju ponude za izvođenje radova na obilaznici i za izgradnju mostova na njoj.

Za izgradnju obilaznice oko Dimitrovgrada dužine od oko 8,67 kilometara i mostova na tom putnom pravcu konkurisalo je 13 stranih i domaćih preduzeća.

Javni poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju autoputa od obilaznice oko Dimitrovgrada, do graničnog prelaza sa Bugarskom, dužine 8,67 kilometara objavljen je 20. avgusta. Izgradnja će biti finansirana iz dela kredita od 275,2 miliona evra, koji je Svetska banka odobrila Srbiji za izgradnju „Koridora 10” u julu.

Plan je da se izgradi obilaznica i deo autoputa od Dimitrovgrada do bugarske granice, ukupne dužine 8,67 kilometara, uključujući sedam mostova i dva tunela. Izgradnja je podeljena u tri dela (lota), a ponuđaći mogu da konkurišu sa jedan ili više delova, s tim što je treći lot, odnosno izgradnja tunela, kako je objasnio Ivanišević, zbog složenosti projekta privremeno suspendovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: