Promena operatora tek od 2011?

Građani Srbije mogućnost da pređu kod drugog operatora mobilne telefonije, a da zadrže potpuno isti broj, moraće da čekaju još barem godinu dana.

Srbija

Izvor: Danas

Petak, 27.11.2009.

00:51

Default images

Republička agencija za telekomunikacije završila je izradu pravilnika koji reguliše prelazak kod novog operatora, a predviđeno je da građane taj postupak košta 200 dinara i da traje najviše četiri dana.

Ipak, u RATEL-u kažu da je operaterima potrebno vreme da se pripreme za novu uslugu i da su i sami operatori tražili da se početak primene pravilnika odgodi na godinu dana.

U RATEL-u podsećaju da je takav zahtev ispostavljen i zato što je operatorima potrebno oko deset miliona evra da bi nabavili i instalirali svu neophodnu opremu za pružanju nove usluge, a i RATEL-u je potreban novac za formiranje centralne baze. Inače, prema saznanjima Danasa, operatori nisu bili voljni da RATEL kontroliše centralnu bazu jer to može da obavlja i neka privatna firma ili udruženje koje bi formirala tri operatora u Srbiji. U RATEL-u kažu da su operatori ipak pristali da Agencija kontroliše centralnu bazu.

Kako je predviđeno pravilnikom, operatora mogu da promene i pripejd i postpejd korisnici. Postupak prelaska počinje podnošenjem zahteva kod operatora kod kojeg korisnik hoće da pređe. To je ujedno i zahtev za raskid ugovora sa starim operatorom.

Korisnik potpisuje i izjavu da će izmiriti sve obaveze prema starom operatoru, kao i da prihvata da mu, u slučaju da nije izmirio dugovanja, operator kod kojeg prelazi suspenduje pozive na rok ne duži od 30 dana i čak da ga isključi na zahtev starog operatora. Kada korisnik pređe u novu mrežu, pa se predomisli iz nekog razloga, moraće da čeka tri meseca da bi opet promenio operatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: