Pripreme za gradnju HE na Tisi

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković kaže da su u toku ozbiljne pripreme za gradnju prve hidorelektarane u Vojvodini.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 13.11.2009.

08:34

Default images

"Najbliži smo rešenju da ta elektrana bude izgrađena na Tisi kod Novog Bečeja, i da ima snagu od deset megavata, što bi obezbedilo potrebe te i dela bečejske opštine", rekao je Striković.

Navodeći da su četiri ozbiljne firme već izrazile zainteresovanost za gradnju hidroelektrana u Pokrajini, on je precizirao da je neophodno izmeniti Statut "Voda Vojvodine", kako bi to javno preduzeće imalo formalno-pravno mogućnost da se bavi proizvodnjom električne energije.

On je kazao da Izvršno veće Vojvodine treba da donese odgovarajuće odluke, zatim da se obezbede građevinske i druge dozvole, tako da bi kompletna dokumentacija mogla da bude spremna do kraja sledeće godine i da počne izgradnja.

U međuvremenu bi, ukoliko finansijska sredstva budu obezbeđena, "Vode Vojvodine" mogle da na vojvođanskim vodotocima počnu gradnju manjih hidroelektrana, snage jednog do dva megavata, istakao je resorni pokrajinski sekretar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: