FAP: Do kraja godine 100 kamiona

Do kraja godine FAP će isporučiti 100 kamiona svojim kupcima i montažne trake su već uveliko krenule, kaže generalni direktor te fabrike Mirko Stojović.

Srbija

Izvor: FoNet

Petak, 13.11.2009.

08:20

Default images

On je naglasio da je iskazano veliko interesovanje za kupovinu više od 200 kamiona, jer su po vladinim subvencioniranim cenama jeftiniji 30 posto i po vrlo povoljnim bankarskim kreditima.

Svakog meseca naredne godine FAP planira da proizvede po 50 kamiona, onoliko dugo koliko interesovanje za njih bude trajalo, rekao je Stojović.

Prema njegovim rečima, FAP se snabdeo dovoljnim količinama repromaterijala i opreme, kao i menjačima i motorima nemačkog Mercedesa i američkog Kaminsa koji se ugrađuju u ove kamione u dogovoru sa kupcem.

Uz proizvodnju kamiona po subvencioniranim cenama po programu Vlade Srbije, FAP je ovih dana okončao poslove na izradi rezervnih delova za italijanski Kovind i firme iz Crne Gore i Makedonije, a u toku je realizacija posla na proizvodnji deset kamiona za Siriju, kaže Stojović.

Uz to, ovih dana FAP je proizveo i pet vozila FAP 1118 namenske proizvodnje za potrebe Vojske Srbije koje treba da zameni u Vojsci vozila Slovenačkog TAM, kao i prototipsko vozilo FAP 2228 sa novim najsavremenijim motorem i menjačem koje ispunjava najsavremenije zahteve namenske proizvodnje.

Stojović kaže i da FAP razgovora sa jednom inostranom firmom o zajedničkoj proizvodnji oklopnih vozila za potrebe Vojske i policije zemalja ex-Jugoslavije i zemalja van jugoistočne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: