RTB: U novembru ugovor o topionici

Za najviše mesec dana biće potpisan ugovor sa kompanijom SNC Lavalin o izradi studije izvodljivosti za izgradnju nove topionice bakra u RTB Bor.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 28.10.2009.

14:31

Default images

"Očekujemo da početak izgradnje nove Topionice krene narednog proleća", kaže Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Prema njegovim rečima, cena nove Topionice neće preći iznos od 130 miliona dolara, koliko je država spremna da uloži u to preduzeće putem robnog kredita.

Spaskovski je dodao da se prilikom izgradnje nove Topionice i Fabrike sumporne kiseline, što više angažuju preduzeća iz Srbije, kako bi se smanjili troškovi i uposlile domaće firme.

Projektni menadžer firme SNC Lavalin Inder Basin, izjavio je da su u izradi studije izvodljivosti za borsku Topioni bakra angažovani najkvalitetniji resursi te kompanije.

Kanadska firma SNC Lavalin je jedna od vodećih inženjerskih firmi za projektovanje topionica, i njeni stručnjaci su trenutno angažovani na sličnim poslovima u Kazahstanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: