Fijat u novembru uplaćuje 100 mil.€

Italijanski Fijat će u novembru uplatiti prvih 100 miliona evra za pripremu početka proizvodnje novog modela automobila u fabrici u Kragujevcu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

16:17

Default images

Kako je ranije saopšteno, predviđeno je da proizvodnja novog modela u zajedničkoj fabrici Fijata i Vlade Srbije počne u 2011. godini, a ukupna vrednost investicije je 800 miliona evra.

Dinkić kaže da je od septembra oživeo interes za ulaganje investitora u Srbiju, posebno u automobilskoj industriji. "Ima novih zahteva za investiranje u Srbiju, zbog čega će i u narednoj godini država zadržati iznad prosečne podsticaje za automobilsku industriju, za proizvođače automobila i delova", rekao je Dinkić.

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić je ranije najavio i da će u novembru zajedno s predsednikom Srbije Borisom Tadićem posetiti Fijatovu fabriku u Torinu, gde će videti taj novi model automobila.

U fabrici u Kragujevcu krajem marta je počela proizvodnja Fijatovog automobila "punto", a od jula se proizovdi i "punto" sa dizel motorom. Zajedničko preduzeće italijanskog Fijata i Vlade Srbije – Fijat automobili Srbija, osnovano je u oktobru 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: