Nekse otvorio fabriku betona u NS

Proizvođač građevinskog materijala Nekse grupa iz Našica u Hrvatskoj u Novom Sadu otvorio je fabriku betona u koju je investirano više od 2,5 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

08:02

Default images

To je prva grinfild investicija Nekse grupe u Srbiji i prva fabrika te vrste u Srbiji sa instalisanim proizvodnim kapacitetom od 80 kubnih metara svežeg betona na sat, rekao je P\predsednik uprave hrvatske Nekse grupe Ivan Ergović.

On je naveo je Nekse grupa nedavno kupila i jednu betonjerku u Beogradu što će sa fabrikom u Novom Sadu, kako se očekuje, omogućiti da Nekse postane lider u proizvodnji betona u Srbiji.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da svaku novu investiciju u Vojvodini doživljava kao priliku za povećanje produktivnosti privrede i otvaranje radnih mesta. "Nekse grupe je značajan činilac u građevinskoj industriji Srbije. Drago mi je da njihove fabrike prate najviše evropske standarde i da su takve investicije primer onoga što želimo da vidimo u Vojvodini i Srbiji", kazao je Pajtić.

Fabrika betona u Novom Sadu potpuno je automatizovana a pored moderne opreme za proizvodnju svežeg betona, poseduje i kamione-miksere za transport betona i pumpe za ugradnju betona. Takođe je opremljena laboratorijskom opremom za kontrolu ulaznih sirovina i ispunjava zahteve evropskog standarda EN 206-1. Kako se navodi, novo postrojenje Nekse grupe poštuje i sve neophodne norme zaštite životne sredine, a ima ugrađene i sisteme zaštite od buke.

Nekse grupa je u Srbiji većinski vlasnik Poleta iz Novog Bečeja, koji proizvodi crep, preduzeća Jelen Do, koje proizvodi kreč i kameni agregat, Polet Keramike iz Novog Bečeja koja proizvodi keramičke pločice, i fabrike opeke Stražilovo u Sremskim Karlovcima.

U Srbiji je Nekse grupa od 2003. godine investirala oko 90 miliona evra, od čega oko 54 miliona u modernizaciju proizvodnih kapaciteta. U pogonima Nekse grupe u Srbiji trenutno radi 831 zaposleni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: