Država pomaže namensku industriju

Država će i ubuduće podržavati odbrambenu industriju kako bi plasman na strana tržišta u 2010. bio duplo veći od ovogodišnjeg izvoza od oko 400 miliona dolara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2009.

08:39

Default images

Kako je saopštilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Vladi će biti predložen novi program podrške investicijama koji treba da obezbedi da se u narednoj godini ostvari duplo veći izvoz od ovogodišnjeg.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić je naveo da će se to učiniti u cilju podsticanja još većeg izvoza namenske industrije, koja predstavlja jednu od uzdanica srpske ekonomije.

"Osim toga, Vlada će dati podršku da se što pre završi započeto restrukturiranje preduzeća namenske industrije kroz spovođenje socijalnog programa, ali i podmlađivanje kadrova", navedeno je u saopštenju.

Dinkić i ministar odbrane Dragan Šutanovac su razgovarali sa predstavnicima namenske industrije "o nastavku podrške države ovoj industriji, koja je ostvarila velike izvozne poslove, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi".

Na sastanku je konstatovano "da su izvozni poslovi od 400 miliona dolara, koje je obezbedila država, kao i pomoć kroz subvencionisane kredite za tekuću likvidnost i finansiranje trajnih obrtnih dobara od oko milijardu dinara dali pozitivne rezultate". Zahvajući tome obezbeđen je posao za više od devet hiljada radnika u osam preduzeća namenske industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: