Lou kost kompanije lete iz Niša?

Dve inostrane avio niskotarifne kompanije od decembra trebalo da uspostave aviosaobraćaj sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" za Italiju i Švedsku.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 09.10.2009.

09:57

Default images

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da je dogovor postignut sa italijanskom lou kost kompanijom Vind džet o redovnoj liniji sa niškog aerodroma, koja će biti uvrštena u zimski red letenja.

On je kazao da će iz Niša leteti i švedska niskotarifna kompanija MCA erlajns (mcaairlines.com).

"Ta aviokkompanija se nacelno složila sa našom idejom da linija do Švedske obuhvati i jedan aerodrom u Nemačkoj", rekao je Simonović.

On je izrazio nadu i da će irska i engleska lou kost kompanije Rajan er i Džet tu početi da lete iz Niša u letnjem redu letenja 2010. godine.

"Dolazak ovih lou kost kompanija u Niš omogućila je ovogodišnja ratifikacija sporazuma o otvorenom nebu u Skupštini Srbije, kao i zvanični dokument Jat ervejza, u kojem se navodi da ta kompanija 'nema kapaciteta da poveća broj linija iz Niša'", rekao je niški gradonačelnik Miloš Simonović.

Jat ervejz je u predstojećem zimskom redu letenja ukinuo jedinu liniju na kojoj je jeteo sa Aerodroma "Konstantin Veliki", Niš-Cirih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: