Rusija: Milijarda dolara za Srbiju

Rusija će Srbiji odobriti kredit od najviše milijardu dolara za finansiranje budžetskog deficita i infrastrukturne projekte.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2009.

08:00

Default images

Ministar finansija Rusije Aleksej Kudrin.je u Istanbulu kazao da će se za popunjavanje budžetskog deficita Srbije izdvojiti 350 miliona dolara, a preostali iznos će se koristiti za infrastrukturne projekte, pre svega za metro i obilaznicu oko Beograda, preneo je AFP pozivajući se na rusku agenciju Interfaks.

Kudrin je naveo da će iznos i uslovi kredita biti precizirani u naredne dve sedmice.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo finansija Srbije, ministarka finansija Diana Dragutinović je sa Kudrinom u nedelju u Istanbulu razgovarala o ruskom kreditu Srbiji i tada je dovoreno da će se pregovori voditi ovog meseca, posle Godišnje skupštine Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke u Istanbulu 6. i 7. oktobra.

Pomoć bi, kako je navedeno, mogla da bude odobrena ove godine.

Ruski dnevnik Komersant preneo je danas da je ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić kazao da očekuje da Rusija odobri finansijsku pomoć Srbiji.

"Očekujemo pozitivan odgovor Moskve. Tokom predstojeće posete predsednika (Rusije Dmitrija) Medvedeva razgovaraćemo o konkretnim načinima da se ta pomoć primeni, posebno u domenu ulaganja u infrastrukturu u Srbiji", rekao je Jeremić.

Jeremić boravi u Moskvi u okviru priprema posete Medvedeva Srbiji, zakazane za 20. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: