Veći rast indeksa Beogradske berze

Indeksi akcija Beogradske berze porasli su šesti uzastopni dan, Belex15 za 3,04 procenta, a opšti Belexline 2,38 odsto.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 11.09.2009.

14:35

Default images

Promet je vredeo 132,27 miliona dinara (1,4 miliona evra), dva puta više nego prethodnog dana. Učešće stranih investitora bilo je 44 odsto u ukupnoj i gotovo 52 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija nepunih 49 a u prodaji gotovo 55 dosto.

Po više od osam procenata u kontinuiranoj trgovini su poskupeli Vino Župa [VINZ] i Galenika Fitofarmacija [FITO], uz skroman promet, dok je cena AIK banke [AIKB] povećana nešto više od šest procenata uz promet od 48,88 miliona dinara. Kredi banka [CYBN] je poskupela gotovo šest, a Progres [PRGS] pet i po procenata.

Najveći pad ubeležila je Čačanska banka [CCNB], od gotovo četiri odsto, BIP [BIPB] je pojeftinio malo više, a Simpo [SMPO] malo manje od tri procenta, cena Jedinstva Sevojno [JESV] smanjena je nešto više od procenat, a Fidelinke [FIDL] pola procenta.

Veći prometi, uz onaj iz trgovine akcijama AIK banke, ostvareni su sa hartijama Agrobanke [AGBN], 11,56 miliona dinara, Komercijalna banke [KMBN], 9,36 miliona, Energoprojekta [ENHL], sa A Listinga, 8,2 miliona, i Sojaproteina [SJPT], takođe sa A Listinga, 5,76 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najviše se trgovalo akcijama Kačareva [KCRV], za 5,44 miliona dinara, po stabilnoj ceni od 800 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: