NIS: Gubici pali na 7,4 mlrd. RSD

Naftna industrija Srbije je u drugom kvartalu ove godine ostvarila dobitak od 3,8 milijardi dinara, saopšteno je iz NIS-a.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 11.09.2009.

08:30

Default images

Kompanija je, kako je navedeno, uspela da preokrene negativnu dinamiku prvog kvartala i na taj način da smanji gubitke po šestomesečnom obračunu za 2009. na 7,4 milijardi dinara.

"Konstatujući pozitivni uticaj spoljašnjih faktora, kao što je jačanje dinara, na poslovanje kompanije, Upravni odbor pohvalio je rad menadžmenta, koji je u drugom kvartalu uspeo da stabilizuje finansijsko stanje kompanije, da poveća eksploataciju nafte i gasa, kao i da ponudi tržištu novi kvalitetni proizvod - evro dizel", izjavio je predsednik Upravnog odbora Vadim Jakovljev.

On je kazao da "ovakav rezultat ne bi bio moguć bez stalne podrške Vlade Srbije i konstruktivne saradnje na nivou Upravnog odbora".

Upravni odbor je odobrio Program optimizacije broja zaposlenih koji predstavlja prvu fazu u ostvarivanju programa povećanja efikasnosti zaposlenih. "Zaposleni koji zadovoljavaju kriterijume programa i koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak iz kompanije moći će da odu već do kraja septembra uz isplatu otpremnine u iznosu od 750 evra za svaku godinu radnog staža, plus četiri prosečne plate", kaže se u saopštenju.

Kompanija će, kako je navedeno, nastaviti proces povećavanja efikasnosti zaposlenih i ponuditi specijalne programe dobrovoljnog odlaska za druge kategorije radnika.

Prema rečima generalnog direktora Kirila Kravčenka, paralelno je započet proces planiranja karijere i razvoja "ključnih" zaposlenih, kao i angažovanje najboljih stručnjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: