Peti dan rasta cena na Berzi

Indeksi akcija Beogradske berze ponovo su znatno porasli, Belex15 dva odsto, a opšti Belexline 1,70 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2009.

15:12

Default images

Promet je vredeo 67,55 miliona dinara (723.633 evra) od čega je gotovo trećina ostvarena u trgovini obveznicama RS. Učešće stranih investitora palo je na 16 odsto u ukupnoj i gotovo 23 u trgovini akcijama pri čemu je u kupovini akcija bilo nešto veće od 23 a u prodaji 22 odsto.

Dvocifrenim rastom u kontinuiranoj trgovini izdvojile su se dve banke - Čačanska [CCNB] je poskupela gotovo 18 odsto, a Kredi [CYBN] deset i po procenata, uz skromne promete.

Cena AIK banke [AIKB] povećana je šest i po odsto i sa tom hartijom je realizovan promet od devet i po miliona dinara, Vino Župa [VINZ] je na vrednosti dobila malo više od šest a Dunav osiguranje [DNOS] malo manje od šest procenata.

Gubitnik dana je Globos osiguranje [GLOS], čija je cena pala nešto više od pet procenata, na 808 dinara. Tom akcijom se trgovalo za 2,59 miliona dinara. Gotovo pet odsto pala je cena DIN Fabrike duvana [DINNPB], Informatika [INFM] je pojevtinila tri i po procenta, Tigar [TIGR], sa A Listinga, dva, a Fidelinka [FIDL] procenat i po.

Veći prometi na kontinuiranom segmentu ostvareni su i sa akcijama sa Prajm marketa - Energoprojektom [ENHL], od 4,39 miliona dinara, i Sojaproteinom [SJPT], od 4,35 miliona. Obe hartije na vrednosti su dobile po nešto manje od procenat. Sa Veterinarskim zavodom Subotica [VZAS] napravljen je promet od 3,24 miliona dinara, a sa Agrobankom [AGBN] od 2,87 miliona.

Najprivlačnije investitorima u trgovini po metodu preovlađujuće cene bile su akcije beogradske kompanije Dunav Re [DNREM] i ostvaren je promet od 3,93 miliona dinara po novoj maksimalnoj ceni za godinu dana od 20.400 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: