I Sojaprotein dobija market mejkera

Beogradska Sinteza invest grupa od 14. septembra biće market mejker Sojaproteina [SJPT], bečejskog prerađivača soje, saopštila je Beogradska berza.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.09.2009.

08:33

Default images

Tako će sve tri članice A Listinga imati market mejkera čiji posao podrazumeva ispostavljanje i kupovnih i prodajnih naloga na kontinuiranoj osnovi i doprinosi povećanju likvidnosti.

I dok će Sojaproteinova hartija biti peta na srpskom tržištu kapitala koja ima market mejkera, brokersko-dilersko društvo Sinteza invest grupa biće prvi član Berze sa statusom market mejkera na dve hartije paralelno.

Naime, Sinteza već tri meseca radi market mejking na akcijama Veterinarskog zavoda Subotica a sada preuzima obavezu da unapredi trgovinu na jednoj od najlikvidnijih hartija na Prajm marketu - Sojaproteinu.

Društvo Sinteza je u 2008. imalo najveće učešće u trgovini akcijama na Beogradskoj berzi a u 2009. je jedan od dominantnih učesnika sa udelom u ukupno ostvarenom prometu većim od devet odsto.

Sojaprotein je među vodećim preradjivačima soje u jugoistočnoj Evropi. Akcijama te kompanije trguje se na Prajm marketu od kraja oktobra 2007. Hartija Sojaproteina trenutno košta 1.235 dinara prema maksimalnih za 12 meseci 2.250 iz septembra prošle godine i minimalnih 470 iz marta ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: