JAT ipak uskoro u Dubrovniku

Problemi oko dozvola za telove JAT-a biće rešeni, izjavio je Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2009.

10:59

Default images

Jat bi za Dubrovnik trebao ponovo da počne da leti 20.jula.

Mrkonjić je potvrdio da je u stalnim kontaktima sa hrvatskim Ministarstvom za more, promet i infrastrukturu, a zvanični sastanak na nivou dva ministarstva najavio je za iduću nedelju u Beogradu.

Prema njegovim rečima, dozvole za letove do Dubrovnika biće samo jedno od pitanja o kojima će se razgovarati, a na spisku tema naći će se i kompletan vazdušni i vodni saobraćaj, putna privreda, ali i dugovanja koje srpska železnica ima prema hrvatskoj.

Mrkonjić je potvrdio da je bilo planirano da se ove nedelje obave ti razgovori, ali hrvatska strana je trenutno u Briselu, pa su zamolili da se to pomeri za iduću nedelju.

"13. ili 14 jula će nam javiti tačno. Mi ćemo u Beogradu održati sastanak sa hrvatskim stručnjacima, i nadam se da će se stručnjaci dogovoriti za dva-tri dana, a da ćemo krajem iduće nedelje imati potpisan sporazum. Nadam se da će sva pitanja biti rešena, kako linija za Dubrovnik, tako i linija za Zagreb", rekao je Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: