Rast prinosa investicionih fondova

Za sve otvorene investicione fondove u Srbiji prethodna nedelja bila je veoma dobra jer su ostvareni pozitivni prinosi.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.06.2009.

11:52

Default images

Brojni fondovi ubeležili su prinos veći od dva odsto, a među dobitnicima se ističe fond JIE Ilirika koji je ostvario prinos nešto veći od četiri procenta, naveo je portfolio menadžer KD Investmentsa Aleksandar Antonijević.

"Takođe, moramo napomenuti činjenicu da svi fondovi iskazuju pozitivne prinose i na mesečnom nivou, što je veoma dobar znak s obzirom na početak godine i sumorne prognoze", istakao je Antonijević.

Dobri prinosi u junu donekle su prepoznati od strane investitora, rekao je Antonijević za Betu i obrazložio da je na račun fondova u proteklih petnaestak dana ovog meseca uplaćeno nešto više od 40 miliona dinara.

Antonijević je kazao i da je Fima proaktiv, koja je oduvek bila najveći fond rasta vrednosti imovine u Srbiji, čelnu poziciju morala da ustupi fondu Rajfajzen akcije. Naime, Rajfajzenova imovina je uvećana i premašila je imovinu Fime proaktiv za 20 miliona dinara.

"Veoma je bitno naglasiti da, urpkos nezavidnoj situaciji u kojoj se industrija fondova nalazi, društva za upravljanje fondovima aktivno pokušavaju da razviju tu industriji i približe je građanima, što dokazuje i činjenica da Društvo Fima Invest osniva novčani fond, drugi te vrste u Srbiji", zaključio je Antonijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: