Uskoro kupovina preko „Pejpala”?

Vlada Srbije će do kraja godine uskladiti zakonsku regulativu kako građani mogu da plaćaju putem Interneta, najavila je ministar Jasna Matić.

Srbija

Izvor: Politika

Sreda, 10.06.2009.

10:37

Default images

"Neke korake u ovom pravcu smo već napravili, kao što je na primer uvođenje elektronskog potpisa, što je svakako uticalo na jačanje elektronskog poslovanja. Sve to je doprinelo da „Pejpal” uvrsti Srbiju u svoju listu za 2010. godinu", navela je Matićeva.

Građanima Srbije je dosada bila uskraćena mogućnost ovog vida kupovine, a na sajtu „Pejpala”, koji nudi mogućnost različitih vrsta nabavki uz bezbedno elektronsko plaćanje, nije bilo Srbije kao mesta odakle je moguće naručivati robu.

„Pejpal” je globalni lider u novčanim transakcijama putem Interneta, koji godišnje obrne oko tri milijardi dolara.

Ministarka Matić je najavila i da će uskoro sve lične karte sa mikročipom sadržati elektronski potpis građana što će, tvrdi, olakšati novčane transakcije.

"Moramo da idemo u korak sa svetom, a to znači da, između ostalog, treba da ojačamo internet poslovanje. Već su napravljeni neki pomaci u tom pravcu, što najbolje pokazuje podatak da je stopa rasta aj-ti sektora u 2007. godini bila čak 37 odsto. Osim toga, sve više građana koristi Internet. Prema nekim podacima, prošle godine je 1.629.400 ljudi u Srbiji imalo internet priključak", kaže Matićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: