Fima Invest pokreće novi fond

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Fima Invest objavilo je poziv za upis i uplatu investicionih jedinica otvorenog investicionog fonda Fima novac.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 02.06.2009.

18:28

Default images

Investiciona politika Fime novac zasnovana je na ulaganju u novčane depozite i kratkoročne dužničke hartije od vrednosti, navodi se u saopštenju Društva.

Otvoreni investicioni fond Fima novac za cilj ima siguran plasman prikupljenih sredstva i održavanje visokog stepena likvidnosti uloga članova uz što veću profitabilnost ulaganja.

"Takav investicioni cilj implicira niži stepen rizika i nudi visoku sigurnost ulaganja koja, zajedno sa stabilnim očekivanim prinosima, čini osnovu atraktivnosti fonda Fima novac", izjavio je direktor Društa Fima Invest Milan Marinković.

Cena investicione jedinice tokom trajanja javnog poziva i na dan upisa fonda u Registar investicionih fondova je hiljadu dinara, a članovi fonda mogu da budu fizička i pravna, domaća i strana lica. Rok za upis i uplatu investicionih jedinica traje petnaest dana, dakle do 17. juna.

Fima Invest, koja na srpskom tržištu posluje od 2007, već upravlja otvorenim fondom Fima proaktiv i zatvorenim fondom Fima SEE aktivist. Na srpskom tržištu aktivno je 14 investicionih fondova od kojih 12 otvorenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: