Kragujevac: Investitori ne odustaju

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je izjavio da investitori ne odustaju od planiranih ulaganja u tom gradu.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.05.2009.

17:54

Default images

On je saopštio i da je grad izdvojio 22 hiljade evra za izradu ekonomsko-saobraćajne studije o rekonstrukciji aerodroma u Lađevcima, koju su zajednički naručile lokalne vlasti Kragujevca, Kraljeva i Čačka.

"Cilj studije je da se razmotri interes ova tri grada za prilagođavanje vojnog aerodroma u Ladjevcima za potreba komercijalnog i civilnog vazdušnog saobraćaja", rekao je Stevanović i dodao da to "ne znači da Kragujevac odustaje od ideje da gradi aerodrom u naselju Cvetojevac, već da je ta investicija trenutno u drugom planu".

"Kompaniji Nelt smo dali dozvolu za izgradnju stambeno-poslovnog objekta, površine oko 20 hiljada kvadratnih metara, od čega će se stanovi graditi na površini od 18 hiljada kvadrata, a zgrada će imati i podzemnu garažu na dva niova sa oko 250 parking mesta", rekao je Stevanović, ali nije naveo kada će početi izgradnja tog objekta.

Gradonačelnik je naveo i da je kompanija Global, kojoj je dato zemljište na 99 godina za izgradnju svog objekta, tražila prolongiranje uplate investicije do jeseni.

"Ta kompanija treba da uplati još oko 6,5 miliona dinara, tako da će do kraja ovog meseca uplatiti oko dva miliona, isto koliko i u junu, dok će treća rata biti prolongirana do jeseni", rekao je Stevanović i dodao da će ta "kompanija ubrzo početi izgradnju svog objekta, jer se privodi kraju raščišćavanje prve lokacije".

Stevanović je naveo i da će za dva meseca Tempo i Praktiker početi izgradnju objekta, površine oko 15 hiljada kvadratnih metara, dok će firma Dis graditi u avgustu, a ovih dana će početi i rekonstrukcija nekoliko gradskih ulica i trotoara, kao i autoputa ka Batočini.

Ne odustaje ni Đoković

Porodična kompanija tenisera Novaka Đokovića "Femili sport doo" ne odustaje od izgradnje Teniske akademije u Kragujevcu i izgradnja terena će početi vrlo brzo, rekao je Stevanović.

On je kazao da je pre nekoliko dana razgovarao sa članovima porodice Đoković i oni su izrazili spremnost da realizuju investiciju. "Što se lokalne samouprave tiče, obezbeđeni su svi potrebni papiri i tu nema nikakvih problema", rekao je Stevanović.

"Femili sport doo" je u decembru 2008. zaključio sa lokalnom upravom Kragujevca ugovor o zakupu na 99 godina građevinskog zemljište od 3,56 hektara u Sportskom centru "Veliki park" u Šumaricama.

Direktor kompanije "Femili sport" Srđan Đoković rekao je tada da će u Kragujevcu biti investirano između 10 i 20 miliona evra u izgradnju sportsko-rekreativnog i hotelsko ugostiteljskog centra, površine nekoliko desetina hiljada kvadrata. U okviru sportsko-poslovnog kompleksa u Kragujevcu, prema ranijim najavama, gradiće se deset teniskih terena, stadion za 1.500 gledalaca, hotel i poslovni prostor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: