Telenor: Taksa poskupljuje impulse

Kompanija Telenor ocenila je da će taksa od 10 odsto na potrošene impulse u mobilnoj telefoniji dovesti do poskupljenja usluga.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 08.04.2009.

11:56

Default images

"Vladin porez od 10 odsto odmah će podići cene za građane u vreme kada mobilni telefon nije luksuz već osnovna potreba. Ova mera će pogoditi sve u zemlji", ističe se u saopštenju Telenora.

U saopštenju Telenora se navodi uverenje da se uvođenjem poreza "nanosi velika šteta industriji telekomunikacija, koja se dokazala kao nosilac razvoja i ozbiljan učesnik u bruto nacionalnom dohotku Srbije, kao i opštem razvoju privrede".

"Ova mera može imati ozbiljne posledice po obim naših ulaganja i lako može da pošalje negativnu poruku drugim investitorima, onima koji su već u zemlji kao i onima koji planiraju da ulažu", navodi Telenor.

Ta kompanija još navodi da potpuno razume opasnosti i posledice globalne finansijske krize, koja je sada stigla i do Srbije, i kao deo ovog društva ne izbegava svoj deo odgovornosti.

"Dajemo doprinos tako što smo velik poreski obveznik i nastavljamo sa ulaganjima", navodi se u saopštenju.

Jedna od mera u vladinom paketu je i privremena taksa od 10 odsto na potrošene impulse u mobilnoj telefoniji, što će doneti prihode od tri milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: