Medela povećava proizvodnju za 50%

Konditorska industrija Medela dostigla je proizvodnju od oko šest hiljada tona godišnje, a za ovu i narednu godinu planira povećanje proizvodnje za 50 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 08.04.2009.

09:14

Default images

Generalna direktorka tog preduzeća Vera Stojanović kaže da će „mnogi će, s obzirom na krizu koja je pred vratima, reći da je ovo preambiciozan plan, ali ako se zna da je Medelin slatki program čvrsto pozicioniran na tržištu, sasvim je izvesno da će Medela i u otežanim uslovima ići samo napred“.

Ona je kazala da su Medelini proizvodi veoma prisutni i na domaćem i na inostranom tržištu, prodaju se u Švajcarskoj, Rusiji, Nemačkoj, Francuskoj, Švedskoj, Holandiji i Austriji.

U proizvodnom asortimanu Medele postoji više od 100 različitih artikala, a proizvod po kome je poznata već više od 30 godina su "štrudle" - kolač sa voćnim punjenjem od smokve, kajsije, višnje, jabuke, mešanog voća, kao i čokoštrudle sa višnjom.

Medela je osnovana 1975. godine kao fabrika čija je osnovna delatnost proizvodnja vafel proizvoda i čajnih peciva, a tadašnji kapaciteti fabrike projektovani su na 2.500 tona proizvoda godišnje, što je trebalo da realizuje stotinak zaposlenih, podsetila je Stojanovićeva.

Ona je dodala da se fabrika od tada, uz povremene padove i uspone, izborila i našla svoje mesto na domaćem i ino-tržištu, proširila asortiman i povećala broj kupaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: