Zatvara se 11 filijala OTP banke

Izvršni odbor OTP banke odlučio je da zatvori 11, od oko 100 filijala koje ima u Srbiji, a Upravni odbor do kraja meseca usvaja program tehnološkog viška.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2009.

13:30

Default images

Predsednik Izvršnog odbora OTP banke u Srbiji Henrik Aut izjavio je da je OTP banka u skladu sa uslovima na tržištu morala da krene u reorganizaciju rada. "Najteže od svega je to što će do kraja ovog meseca Upravni odbor banke usvojiti predlog programa tehnološkog viška", rekao je Aut.

On je objasnio da će se reorganizacija odvijati u dve faze. U prvoj fazi će, do sada podeljena mreža filijala na poslove sa stanovništvom i privredom, postati jedinstvena.

OTP banka trenutno zapošljava više od 1.200 ljudi, a oni zaposleni koji budu proglašeni za tehnološki višak dobiće otpremnine, navedeno je u saopštenju te banke.

Takođe, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Nacionalnom službom za zapošljavanje, za sve će biti realizovani programi za podršku u novom zapošljavanju i samozapošljavanju, a taj program obuhvatiće mere podrške za započinjanje samostalnog posla i mere prekvalifikacije i dokvalifikacije.

OTP banka Srbija nastala je zvanično 21. maja 2007. godine spajanjem tri srpske banke: Niške Banke a.d. Niš, Zepter banke a.d. Beograd i Kulske banke a.d. Novi Sad.

OTP banka Srbija članica je međunarodne OTP grupe, vodeće finansijske institucije u Mađarskoj, koja posluje u Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Rusiji, Rumuniji, Slovačkoj i Ukrajini.

OTP grupa trenutno uslužuje oko 11 miliona klijenata u 9 zemalja, sa oko 33 hiljade zaposlenih i oko 1.500 filijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: