Dinamika isporuke ”punta” nepoznata

Do sada je upisano gotovo 19 hiljada potencijalnih kupaca „punta 188” iz Zastave, ali je sasvim neizvesna dinamika isporuke.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 14.03.2009.

10:34

Default images

Krajem ove sedmice u pogonima kragujevačke fabrike automobila, pod nadzorom italijanskih stručnjaka, počela je montaža školjke za „punto” koji će ubuduće nositi oznaku Fijat, a za početak naredne sedmice najavljen je dolazak u Srbiju potpredsednika te kompanije Alfreda Altavile.

Strateškim ugovorom Srbije i Fijata predviđeno je da se, u početku, u kragujevačkim pogonima godišnje proizvodi 15 hiljada automobila tipa „punto”.

S obzirom, međutim, na veliku zainteresovanost kupaca, da uz subvencionisanje države i mogućnost kupovine automobila po sistemu zamene „staro za novo”, očekuje se, da će taj broj biti povećan.

Ukoliko se reše problemi „uskog grla” u Zastavinoj lakirnici, tvrde u menadžmentu kragujevačke fabrike, moglo bi se očekivati da će sa proizvodnih traka te fabrike godišnje silaziti dvostruko više automobila od sada dogovorenih 15 hiljada.

Za sada, međutim, niko sa preciznošću ne može da kaže kada će početi isporuka automobila, a ponajmanje kada će na red doći poslednji sa spiska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: