"Stari Juhor" drugi put bez kupaca

Za kupovinu imovine Preduzeća za proizvodnju mesnih proizvoda i konzervi "Juhor Eksport" u Jagodini nije bilo ponuda ni na ponovnom oglašavanju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2009.

10:36

Default images

Oglas za učešće na prodaji, koji je bio objavljen, 5. februara u republičkim i 18. februara u lokalnim glasilima, završen je juče, a na prodaju su bila četiri objekta površine 4.367 kvadratnih metara i zemljište (izgrađeno gradsko građevinsko zemljište u državnoj svojini) površine 89,88 ari, na veoma atraktivnoj lokaciji, kažu u toj kompaniji.

Početna cena po objektu bila je od 202.000 do 341.220 evra, a ukupna za zgrade i zemljište 1.109.340. evra.
Prvi oglas za prodaju "Starog Juhora", koji se nalazi uz samu železničku prugu Beograd-Niš, oko stotinu metara od Gradske pijace u Jagodini, bio je objavljen 7. novembra prošle godine.

Na nezainteresovanost kupaca, "verovatno utiče ekonomska situacija, ali i mnogo posla oko raščišćavanja ovog terena, jer su neke zgrade starije od jednog veka", ocenjuju u Juhoru.

O daljnjoj sudbini "Starog Juhora" odlučiće poslovodstvo "Juhora" i Kompanije "Delata", u čijem je sastavu ova mesna industrija.

Preduzeće "Juhor" je osnovano 1902. godine. U zgradama koje se prodaju proizvodnja se odvijala gotovo jedan vek, sve do izgradnje nove savremene klanice i pogona za preradu mesa u Kablovskoj ulici oko dva kilometra od centra Jagodine, pre oko deset godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: