Trajal nastavio proizvodnju guma

U Trajal (Trayal) korporaciji obnovljena je proizvodnja autoguma, nakon tromesečne pauze, rečeno je u tom preduzeću.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 24.02.2009.

14:31

Default images

Prve gume sa trake su sišle u nedelju, u ponedeljak je proizvedeno 3.600, a očekuje se da se u sredu proizvodnja bude 4.200 komada guma dnevno, koliko je planom predviđeno, navode u kruševačkom Trajalu.

Na posao su se vratili svi radnici Trajalove Fabrike autoguma, njih oko 500.

Fabrika teretne industrijske pneumatike bi, prema navodima predstavnika Trajala, trebalo da počne da radi 1. marta, kada će se na posao vratiti još 367 radnika.

Proizvodnja u trećoj Trajalovoj gumarskoj fabrici, koja proizvodi gume za dvotočkaše i koja upošljava oko 200 radnika, počeće, prema ranijim izjavama poslovodstva, nakon što bude obezbeđeno sigurno tržište i minimum profita.

Oko hiljadu radnika tri Trajalove gumarske fabrike bilo je od sredine novembra prošle godine na plaćenom odsustvu, kako je rečeno, pre svega zbog nedostatka sirovina za proizvodnju.

U protekla tri meseca Trajal korporaciji je, zbog neplaćenih računa, u pogonima u Dedini i Ćićevcu, struja bila isključena, dok je centrala u Parunovcu bila ograničena na dva megavata.

Bugarska kompanija Brikel krajem 2006. godine postala je većinski vlasnik Trajal korporacije. Preduzeće je tada zapošljavalo oko 4.500 radnika, a sada ih ima oko 2.500 i najbrojnije je preduzeće u Kruševcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: