Cene taksi usluga ipak ostaju iste

Iako su od Gradske uprave dobili dozvolu da povećaju cene usluga beogradski taksisti na sastanku taksi udruženja nisu postigli dogovor i voze po starim cenama.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2009.

11:16

Default images

Direktor "Luks taksija" Ljubiša Vujačić, potvrdio je da će do daljeg voziti po starim cenama i istakao da su sve taksi asocijacije u Gradu bile saglasne da do najavljenog poskupljenja dođe, "međutim većina udruženja je danas odlučila da ne promeni tarifu, što je i nas primoralo da ostanemo pri starim cenama".

Direktor "Beogradskog taksija" Zlatko Zlatković izjavio je da je revoltiran današnjom odlukom nekih taksi udruženja, koja su se prema ovom pitanju ponela veoma nekorektno.

"Nisu ispoštovali dogovor koji smo imali i za koji smo se borili pred predstavnicima Gradske uprave, iz samo njima znanih razloga", objasnio je Zlatković.

"Ako su mislili da će na ovaj način uspeti da privuku veći broj mušterija, onda su se prevarili, jer će ovo udruženje sada biti poslednje u Gradu koje će da poveća svoje taksi usluge", dodao je on.

Šef centra udruženja "Žutog taksija" Vladimir Ivetić, naglasio je juče, pre održanog sastanka, da oni sigurno neće povećavati cene svojih usluga i da razmišljaju o još nekim stimulativnim merama za svoje korisnike.

Beogradski taksisti su dobili dozvolu od Gradske uprave da od danas start naplaćuju 129 umesto 119 dinara, a pređeni kilometar u prvoj tarifi tri dinara više.

Skupština grada je odobrila povećanje cena taksi usluga za 7,5 odsto, koje je danas stupilo na snagu, rekao je član Gradskog veća Dejan Mali i dodao da dokle god je ta odluka na snazi, taksisti imaju pravo da povećaju svoje usluge u dogovorenom procentu.

On je istakao da grad više neće određivati cenu na taj način, već će ona biti formirana prema slobodnom tržištu.

Ukoliko neko taksi udruženja odluči da primeni novi cenovnik, cena pređenog kilometra u prvoj zoni biće veća za tri dinara i iznosiće 49, u noćnoj tarifi za šest i koštaće 64 dinara dok u je u trećoj 98 dinara. Sat čekanja poskupeće sa 540 na 600 dinara, u sve tri tarife.

Uprava za cene prošle nedelje poslala je dopis Republičkom zavodu za mere i dragocenosti tako da taksisti mogu da baždare taksimetre po novim cenama.

Beogradski taksisti poskupljenje svojih usluga zahtevali su još u novembru prošle godine zbog slabljenja vrednosti dinara u odnosu na evro. Prema njihovim rečima, zbog nastale ekonomske situacije, porasla je i cena mesečnih rata za nove automobile sa "euro 3" i "euro 4" motorima, koje su morali da kupe, kako bi odgovorili zahtevima koje im je Grad propisao Odlukom o autotaksi prevozu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: