Prihod Algoteka uvećan za 560 odsto

Algotek, čiji je prihod za pet godina uvećan za 560 odsto, uvršćen je na 314. mesto među 500 kompanija s najbržim rastom u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.

Srbija

Izvor: Poltika

Ponedeljak, 23.02.2009.

11:08

Default images

Kompanija Algotek (Algotech), koja se bavi integracijom telekomunikacionih rešenja, pokriva više od 90 odsto tržišta Srbije i ima 16 odsto udela na zajedničkom tržištu kontakt centara Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Rumunije.

Stručnjaci te kompanije učestvovali su u uspostavljanju više od 200 pozivnih (call) i kontakt centara i IP telefonskih rešenja u bankama, telekomunikacionim kompanijama, multinacionalnim kompanijama, internet-provajderima, građevinskim kompanijama, univerzitetima i hotelima.

Prvi regionalni integrator rešenja za kontakt centre u srednjoj i istočnoj Evropi osnovan je 1992. u Beogradu.

Na odabranoj listi (Technology Fast 500) zastupljene su visokotehnološke kompanije iz 23 zemlje, s razumljivom prevlašću u broju i zaradi onih iz Francuske i Velike Britanije.

Vodeća je „Tanderhed” iz Velike Britanije, veoma prepoznatljiva u programiranju (softver), koja je minule petoletke ostvarila zaprepašćujući rast veći od 28.500 odsto. U redosledu preovlađuju softverske kompanije, iza kojih slede kompanije iz oblasti Interneta i telekomunikacija.

„Dilojt i Tuš” pažljivo proučava poslovne stavove direktora, prati kretanja u sektoru i sagledava buduća očekivanja. Uprkos ekonomskim potresima u proteklim mesecima, čak 58 odsto menadžera izrazilo je čvrsto uverenje da će održati dosadašnju stopu rasta, a 37 odsto njih smatra da do sada nisu osetili znatan uticaj loših ekonomskih zbivanja u svetu.

Najveći izazov vide u pronalaženju i zadržavanju valjanih IT stručnjaka (42 odsto), zadržavanju koraka s brzim promenama na tržištu (15 odsto) i održavanju novčanih tokova (15 odsto).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: