Nova aukcija državnih zapisa 17.2.

Uprava za trezor Srbije je najavila da će druga emisija tromesečnih državnih zapisa u vrednosti od tri milijarde dinara biti ponuđena na aukciji 17. februara.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 14.02.2009.

11:48

Default images

Građani na aukciji mogu da učestvuju isključivo posredstvom ovlašćenih učesnika - poslovnih banaka i brokersko-dilerskih društava.

Uredbom Vlade Srbije određeno je da učesnik na aukciji može da kupi državne zapise u vrednosti od najmanje 200.000 dinara, a maksimalna vrednost pojedinačne kupovine može da iznosi 15 odsto od ukupnog obima emisije.

Prva aukcija držvnih zapisa Republike Srbije odružana je 5. februara i tada je prodato 84.470 zapisa, ukupne vrednosti 844,7 miliona dinara, što je oko 42 odsto ukupne emisije od dve milijarde dinara. Zapisi su prodati po kamatnoj stopi od 15 odsto na godišnjem nivou, a za naplatu dospevaju 7. maja ove godine.

Direktor Uprave za trezor Ivan Maričić je ocenio da na srpskom tržištu postoji kapacitet za trgovanje tim hartijama od vrednosti i izrazio uverenje da će i nova aukcija biti uspešna.

Sledeća aukcija tromesečnih državnih zapisa Republike Srbije, biće održana 3. marta 2009. godine, navodi se u saopštenju Uprave za trezor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: