Usvojen program stambenih kredita

Vlada Srbije usvojila je Program dugoročnog stambenog kreditiranja za 2009. godinu kojim se omogućava kupovina ili izgradnja stanova uz subvenciju države.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

17:13

Default images

Reč je o izdvajanju sredstava iz budžeta za rad Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, a uslov za odobravanje kredita uz subvenciju države biće da podnosilac zahteva nema mesečna primanja iznad sto hiljada dinara.

Zahtevi će se odobravati za stanove površine do 50 metara kvadratnih u ukupnom iznosu od 40 hiljada evra u dinarskoj protivrednosti, građanima koji nemaju rešeno stambeno pitanje.

Vlada je u prošle godini za te namene izdvojila ukupno 3,5 milijarde dinara, od čega za pripadnike vojske milijardu, a za ostale 2,5 milijarde dinara. Ministar poljoprivrede Saša Dragin, nakon sednice vlade, nije mogao da precizira koliko je vlada ukupno sredstava planirala za rad Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: