Vojvodini leglo 200 mil. € od NIS-a

U budžet Vojvodine je uplaćeno 18,68 milijardi dinara, odnosno protivvrednost od 200 miliona evra, dobijenih od privatizacije Naftne industrije Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

17:12

Default images

To predstavlja polovinu sredstava dobijenih od privatizacije Naftne industrije Srbije, saopštio je Kabinet predsednika Izvršnog veća Vojvodine koji navodi da je iznos uplaćen u skladu sa odredbama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2009. na osnovu dogovora premijera Mirka Cvetkovića i predsednika Izvršnog veća Vojvodine Bojana Pajtića.

Zakonom o privatizaciji je, naime, predviđeno da se 50 odsto novca od prodaje NIS-a ustupi Vojvodini, jer se najveća srpska naftna kompanija većim delom nalazi na njenoj teritoriji.

Dogovorom dva premijera je predviđeno da Vojvodina dodatno dobije još 40 procenata pomenute svote, kako bi se ispunila ustavna obaveza da najmanje sedam odsto budžeta Srbije pripada severnoj pokrajini.

Taj novac će, kako je ovih dana najavljeno u srpskoj vladi, biti sukcesivno uplaćivan u vojvođansku kasu kako ona bude preuzimala obaveze prema još uvek nedovršenom zakonu o prenosu nadležnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: