Jafa proizvodi 14.000 tona u 2009.

Fabrika biskvita Jafa iz Crvenke planira da u 2009. godini proizvede 14 hiljada tona proizvoda, izjavila je predtavnica te kompanije Milica Ličina.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2009.

17:21

Default images

Ta fabrika je prošle godine za skoro čitavu tonu premašila planiranu proizvodnju od 11 hiljada tona, kazala je ona i dodala da ta fabrika konstantno beleži rast izvoza, koji je prošle godine iznosio oko 40 odsto.

"Jafini proizvodi su izvoženi, pre svega, u zemlje regiona, odnosno zemlje bivše Jugoslavije, što je i razumljivo, jer je Jafa prvi brend koji se još 1995. godine vratio na police slovenačkih i hrvatskih marketa”, naglasila je Ličina.

Ona je istakla da Jafa postoji gotovo četiri decenije i namerava da kvalitetom i dalje osvaja potrošače. "To se pre svega odnosi na promociju naših novih brendova", dodala je ona.

U Jafu Crvenka je u poslednjih pet godina uloženo više od 30 miliona evra u najnoviju proizvodnu tehnologiju. Tokom 2006. godine izgrađen je novi proizvodni objekat, površine 12 hiljada metara kvadratnih. Linija na kojoj se proizvodi "jafa" radi 24 sata dnevno, u tri smene, pa se u svakom minutu proizvede 85 kutija tog popularnog keksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: