Prodaja Geneks kule 27. marta

Prodaja Geneksove kule u Novom Beogradu, po početnoj ceni od 20,8 miliona evra, odložena je za 27. mart, objavila je Agencija za privatizaciju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.02.2009.

08:27

Default images

Prethodno je prodaja bila zakazana za 20. februar, ali je Agencija odložila prodaju, ne obrazlažući razloge za tu odluku. U pozivu je navedeno da je 18. mart novi rok za podnošenje zahteva za kupovinu prodajne dokumentacije, dok je rok prijave za učešće na javnom nadmetanju - 19. mart.

Geneks kula, garaža i adaptirano potkrovlje u njenom sastavu, u vlasništvu su kompanije Generaleksport u restrukturiranju, a potencijalni kupac je u obavezi da dostavi depozit od 2,08 miliona evra.

Ukupna površina Geneksove zgrade kule je 15.879 kvadratnih metara, garaže se prostiru na površini od 6.445 kvadrata, dok je adaptirani poslovni prostor u potkrovlju kule, površine 216 kvadratnih metara. Prodajom je obuhvaćena i pokretna imovina koja je navedena u prodajnoj dokumentaciji.

U do sada organizovanim prodajama imovine Generaleksporta i ICG prodati su hotel Kontinental u Beogradu, Geneksovi apartmani, energana i teniska hala u Beogradu kompaniji "Delta ril estejt".

Imovina Geneksa na Kopaoniku - hotela Grand i apartmani "Sunčani vrhovi" prodati su nedavno konzorcijumu koga čine "MK grupa" i austrijska turistička grupa "Falkenštajner Miheler".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: