Đilas: Gradnja metroa od 2009.

Izgradnja metroa u glavnom gradu trebalo bi da počne u narednih godinu dana, izjavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 13.12.2008.

12:07

Default images

On je, povodom nedavnog boravka u Moskvi, gde je sa gradonačelnikom Jurijem Luškovim razgovarao o učešću ruskih kompanija u velikim infrastrukturnim projektima, rekao da bi ruska država trebalo da "stane" iza projekta izgradnje metroa i obezbedi kreditnu liniju za Srbiju, koja bi bila pod povoljnijim uslovima nego što je tržišna.

U narednih nekoliko meseci trebalo bi da budu utvrđeni detalji vezani za ovaj projekat, odnosno utvrđene definitivne trase metroa i određene sve njegove tehničke karakteristike, rekao je Đilas.

Podsećajući da su za izgradnju metroa u Beogradu zainteresovani i Kinezi, on je dodao da je neophodno izabrati najbolje tehničko rešenje koje je moguće realizovati.

Đilas je tokom posete Moskvi najavio i da bi do kraja decembra trebao da bude napravljen zajednički protokol o saradnji glavnih gradova Rusije i Srbije, a da se u januaru 2009. godine u Beogradu očekuje dolazak ruske delegacije, kako bi se konkretizovali svi predlozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: