Kosovski dodatak do 50 odsto plate

Dodaci na plate zaposlenih u javnim službama na Kosovu i Metohiji biće sigurno smanjeni, i ubuduće će umesto 100 odsto plate biti do 50 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 13.12.2008.

12:05

Default images

Pomoćnik ministra zadužen za održivi opstanak i povratak u Ministarstvu za Kosovo i Metohiiju Bojan Anđelković kaže i da će na njegovu visinu uticati mnogi faktori, između ostalog i to da li neko sa porodicom živi na Kosovu ili su mu članovi porodice u centralnoj Srbiji.

On je naveo da očekuje da će ova odluka stupiti na snagu veoma brzo, možda i do Nove godine, ali je dodao da je prethodno potrebno izmeniti uredbu koja reguliše tu oblast.

Anđelković je dodao da ministarstvo radi i na strogoj kontroli spiskova zaposlenih koji su primali dodatke kako bi se pronašli oni koji su fiktivno radili na više mesta.

Ministarstvo će ušteđen novac usmeriti na otvaranje novih radnih mesta, kazao je on. "U Pokrajini je 20 hiljada Srba bez posla, a kako se konačno neke nepravde ispravljaju, verujemo da će to proizvesti pozitivne efekte, jer ćemo pokazati da država želi da uvede red i pomogne svima", kazao je Anđelković.

Svesni smo i da niko kome se smanji plata neće biti srećan ali će znati da i dalje ima povlašćen položaj u odnosu na zaposlene u javnim službama u centralnoj Srbiji, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: