"Babin Zub" s gubicima na budžetu?

Preduzeće Babin Zub, koje je Vlada osnovala za prodaju zemljišta za skijališta, posluje sa gubicima, ali se finansira iz budžeta, kaže ministarka finansija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2008.

17:17

Default images

Iako iz Ministarstva ekonomije poručuju da ovo preduzeće nije dobilo ni dinara iz budžeta, ministarka finansija Diana Dragutinović kaže za B92 da to državno preduzeće finansiraju građani Srbije. Preduzeće Babin Zub ima više članova upravnog odbora nego zaposlenih: njih je dvoje, a u upravnom odboru sedi šest članova.

Oni su samo u 2007. godini napravili gubitak od 858.000 dinara. Kako piše na sajtu Agencije za privredne registre, direktor firme, čije je sedište u Knjaževcu, jeste Aleksandar Vučićević.

Do njega novinari B92 nisu uspeli da dođu, jer su na adresi na kojoj je prijavljena ta državna firma, prema podacima službe 988, neka privatnih preduzeća, banke i sedišta stranaka DSS i G17 plus.

U Ministarstvu ekonomije nam je rečeno da je ovo preduzeće tek ove godine preuzeto od lokalne samouprave, da su zatečeni gubici od prošle godine i da članovi upravnog odbora ne primaju novac jer od Ministarstva finansija nisu dobili ni dinara iz budžeta.

Iako oni kažu da Babin zub ništa ne košta građane Srbije, Diana Dragutinović tvrdi drugačije. Ona je, gostujući u Kažiprstu B92, potvrdila da upravo građani Srbije iz budžeta plaćaju gubitke firme Babin zub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: