”Bol pekidžing" najbolji izvoznik

Kompanija "Bol pekidžing Evropa" je dobila nagradu za najboljeg izvoznika u 2008. godini koju dodeljuje Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2008.

16:56

Default images

Kompanija „Bol pekidžing Evropa“ je od januara do septembra ove godine ostvarila ukupno 68 odsto izvoza od ukupne prodaje. „Bol pekidžing Evropa“ u svom postrojenju u Zemunu proizvodi 750 miliona aluminijumskih limenki godišnje.

„Primer dugoročne saradnje investitora i države je upravo kompanija ’Bol pekidžing Evropa’ koja je, kao prva grinfild investicija u Srbiji, uz podršku države svih ovih godina jedan od glavnih izvoznika. Bez obzira na postojeće okolnosti i moguće uticaje svetske finansijske krize na Srbiju u narednoj godini, Vlada Srbije će nastaviti da pomaže privredi, a posebno izvoznicima kroz paket podsticajnih mera za 2009. godinu“, izjavio je predsednik vlade Republike Srbije Mirko Cvetković.

„Ovu nagradu, koju je zaslužio kompletan domaći tim naše fabrike, primamo sa posebnim zadovoljstvom jer je ona dokaz da smo za ove tri godine uspeli da se na najbolji mogući način integrišemo u privredu Srbije i doprinesemo njenom razvoju“, rekao je David Banjai, direktor fabrike kompanije „Bol pekidžing Evropa“.

Ova kompanija je članica „Bol“ korporacije, koja proizvodi visokokvalitetnu metalnu i plastičnu ambalažu za industrije pića, hrane i sredstava za domaćinstva u Evropi, Severnoj Americi, Južnoj Americi i Kini.

SIEPA nagradila još četiri preduzeća

Za najbolje izvoznike u kategoriji malih i srednjih preduzeća proglašeni su Termometal iz Ade i "Radijator inženjering" iz Kraljeva. Preduzeće "Tehno nais grup" dobilo je nagradu za najbolji izvozni proizvod - CT skener koji se koristi u medicinske svrhe, dok je kruševački Marni dobio nagradu za osvajanje izvoznog tržišta plasmanom proizvoda od pečuraka na zahtevnom američkom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: