Plata direktora aerodoma 3.600 evra

Generalni direktor beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla“ Bojan Krišto potvrdio je da ima mesečnu platu od 3.600 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.11.2008.

18:42

Default images

Krišto je u otvorenom pismu naveo da je "iznos plate u direktnoj vezi sa izuzetnim uspehom preduzeća" i dodao da će profit aerodroma na kraju ove godine biti 20 miliona evra, četri puta veći nego u 2007. godini.

Generalni direktor beogradskog aerodroma naveo je da je prilikom stupanja na dužnost u novembru 2007. godine zatekao puno organizacionih problema i sa menadžmentom doneo odluku o vrednovanju rada po sistemu bonusa, kako bi kompanija ubrzano krenula "uzlaznom putanjom".

"Jasno je da su ti bonusi veliki, ali rezultat rada menadžmenta je i profit kompanije od 20 miliona evra koji će na kraju godine biti uplaćen u budžet Srbije", kazao je on, ali ipak nije naveo plate članova poslovodstva, pošto bi, dodao je, time prekršio ugovore o radu.

Krišto je kazao da je sa menadžmentom postigao dogovor da se obustave stimulacije bazirane na sistemu vrednovanja rada na bazi bonusa za uspešan rad zbog svetske finansijske krize koja je uticala i na Srbiju. Dok premijer najavljuje štednju, a direktor Aerodroma platu vezuje za velike uspehe kompanije, poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić podseća na odluku Vlade da će direktorima i predsednicima upravnih odbora javnih preduzeća biti smanjene plate.

Premijer Mirko Cvetković ponovio je da će u okviru mera štednje biti smanjene plate direktorima javnih preduzeća i predsednicima upravnih odbora, a poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić podseća da zaposlenim u javnim preduzećima ne treba verovati na reč.

“Najbolji način je da se ti podaci uredno objavljuju na elektronskim prezentacijama tih subjekata, i da onda kada se promene budu ažurirani, što je, uostalom, bar što se najvećeg dela tih subjekata tiče, i njihova zakonska obaveza”, navodi Šabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: