Počeo izvoz "jelen piva" za Kubu

Apatinska pivara, članica "InBev Grupe" počela je izvoz "jelen piva" na Kubu, u saopštenju se navodi i da je količina od 100 hiljada litara već isporučena.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.10.2008.

09:26

Default images

Odluka o izvozu doneta je nakon analize rezultata istraživanja kubanskog tržišta, koje je sprovela lokalna pivara "Bukanero", članica "InBev grupe", koje je pokazalo da baš "jelen pivo" najviše odgovara ukusu Kubanaca.

"Jelen pivo je najsnažniji pivski brend u centralnoj i istočnoj Evropi i najomiljeniji pivski brend na Balkanu, a nadamo se da će, nakon "kristal piva", ono biti najpopularnije pivo na Kubi", izjavio je brend menadžer Slobodan Srećković.

"Jelen pivo" za kubansko tržište proizvodiće se u Apatinu, a prve količine ponuđene su u limenci od 0,33 litra.

Apatinska pivara je prošle godine izvezla 28 odsto više "jelen piva", u odnosu na 2006. Ukupno je prodato 350 miliona litara piva, od čega je čak 60 miliona izvezeno, čime je zabeležen ukupan rast prodaje od 20 miliona litara, odnosno 6 odsto.

Samo u 2007. godini, Apatinska pivara je na ime akciza, taksi i naknada uplatila na račun budžeta 4,86 milijardi dinara, što je čini jednom od najvećih poreskih obveznika Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: