Produžen rok za Staru planinu

Rok za dostavljenje ponuda na tender za izbor suinvestitora za turistički kompleks "Jabučko ravnište" na Staroj planini produžen je do 3. decembra ove godine.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 06.10.2008.

11:35

Default images

Tender je objavljen 16. septembra, a prethodni rok za podnošenje ponuda bio je 7. novembar. Kako se navodi u izmenjenom oglasu, tenderska dokumentacija biće dostupna zainteresovanima od 20. oktobra ove godine. U izmeni javnog poziva, smanjen je i iznos garancije za učešće na tenderu, koji sada iznosi 1,5 miliona evra, umesto ranije navedenih dva miliona evra.

Tender se odnosi na izgradnju prve faze kompleksa na površini od oko 110 hektara zemljišta u državnoj svojini, na koje pravo korišćenja ima Javno preduzeće "Babin zub" iz Knjaževca.

U prvoj fazi predviđena su ulaganja od 154 miliona evra u ugostiteljske, rekreativne i objekte za zabavu, 50 miliona u skijališta i 30 miliona evra u komunalnu infrastrukturu.

Pravo na podnošenje ponude imaju firme koja imaju iskustvo u poslovima sličnih investicionih projekata u minimalnoj vrednosti od 150 miliona evra u poslednjih pet godina.

Ponuđač mora i da posluje na međunarodnom tržištu i ima najmanje pet hotela u odmorišnom hotelijerstvu ili da može da obezbedi ugovor o upravljanju od kompanije koje posluje na međunarodnom tržištu i posluje sa najmanje 10 hotela u odmorišnom hotelijerstvu, od kojih je svaki kategorisan sa najmanje četiri zvezdice.

Minimalni kriterijumi koje ponuđač mora da ispuni je i da najmanje 14 procenata od izgradjenih objekata pripadnu Republici Srbiji. Period jedinstvenog upravljanja "Jabučkim ravništem", bio bi najmanje 20 godina.

Za period jedinstvenog upravljanja, a na ime zakupa imovine koja će pripasti Srbiji, potrebno je da ponudjač obezbedi najmanje šest odsto godišnje procentualne naknade od ostvarenih prihoda na ime imovine u vlasništvu Srbije.

Budući kupac će morati da ponudi i najmanje 14 odsto godišnje procentualne naknade od profita ostvarenog kroz poslovanje imovine u vlasništvu Srbije.

Kako je ranije saopšteno, za gradnju turističkog centra "Jabučko ravnište" na Staroj planini zainteresovane tri kompanije – austrijski Imorent, srpski Energoprojekt holding i nemačka kompanija Juril (Eureal).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: