Van zemlje letovalo 450.000 građana

U inostranstvu je ove godine letovalo oko 450.000 građana Srbije, što je 25 odsto više nego prošle godine, izjavio je direktor Jute Radisav Stanković.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 27.09.2008.

14:09

Default images

On je rekao da je to rekordan broj aranžmana, koje su članice Juta do sada prodale i dodao da su predsezona i podsezona bila u potpunosti rasprodate, a sezona je ove godine trajala punih pet meseci.

"Prosečna cena polupansiona je bila ispod 250 evra, a samo smeštaj sa autobuskim prevozom ispod 200 evra", rekao je Stanković.

Kako je rekao, više od 48 odsto putnika letovalo je u Grčkoj, što je olakšalo i izdavanje grupnih viza koje za račun putnika obezbeđuju agencije preko Jute.

Slede Turska gde je letovalo 17 odsto turisita, Bugarska 10 odsto, Egipat devet odsto i Tunis šest odsto.

Govoreći o žalbama putnika, Stanković je rekao da je Arbitražnom sudu Jute stiglo pet tužbi putnika, što je procenat koji se izražava u promilima, dok je evropski prosek od tri do pet odsto žalbi putnika.

On je napomenuo i da je preko članica Jute letovalo 1,2 miliona putnika. Juta inače ima 400 članica.

Preko Jute se odvija 95 odsto organizovanog turističkog prometa u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: