Penzije u celosti tek dogodine

Penzioneri u Srbiji će penzije u celosti početi da dobijaju tek od naredne godine, kažu u Fondu za penzijsko-invalidskog osiguranje (PIO).

Srbija

Izvor: B92

Subota, 27.09.2008.

10:49

Default images

Zamenik predsednika Upravnog odbora Fonda za penzijsko-invalidskog osiguranje (PIO) Đura Perić je rekao da isplata penzija u celosti neće biti moguća do kraja godine zbog, kako je objasnio, najavljenog rebalansa budžeta i učešća finansijskog plana tog fonda u rebalansu.

Perić je ponovo da će vanredno povećanje od 10 odsto penzioneri dobiti sa oktobarskim primanjenm, ali nije mogao da precizira koliko će iznositi redovno povećanje penzija.

Taj podatak biće poznat za nekoliko dana, kada budu poznati svi elementi na osnovu kojih se obračunava usklađivanje penzionerskih prinadležnosti, rekao je Perić i dodao da očekuje da bi to povećanje moglo iznositi oko sedam dosto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: