Lor gradi industrijski kompleks

Preduzeće za proizvodnju prikolica za prevoz putničkih automobila Lor planira u Bačkoj Topoli izgradnju industrijskog kompleksa na oko 25 hektara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 27.09.2008.

10:28

Default images

U cilju realizacije tog projekta Lor je početkom ove sedmice kupio 60 odsto imovine građevinske firme "Prvi maj" gde se nalaze i fabričke hale tog preduzeća, za 33,5 miliona dinara metodom javnog prikupljanja pismenih ponuda.

Ta firma, koja godišnje proizvede hiljadu specijalizovanih transportera, zainteresovana je i za preostalih 40 procenata imovine bivše holding kompanije "Prvi maj", koja je u vlasništvu društvenog preduzeća SPM, ukoliko ona bude predviđena za prodaju.

Lor planira da poveća proizvodnju i proširi asortiman novom prikolicom za gradski prevoz automobila. Predviđeno je, kako su najavili u toj kompaniji, i zapošljavanje još 150 radnika, izgradnja novih proizvodnih pogona, parking prostora i magacina.

Cilj francuske kompanije, u čijem je vlasništvu fabrika u Bačkoj Topoli, je da to preduzeće raste i razvija se, a sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom tu šansu pruža, navode u Loru. Lor, koji zapošljava 200 radnika, celokupnu godišnju proizvodnju transportera za međugradski prevoz putničkih automobila izvozi na rusko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: