Panonka će biti prodata na tenderu

Agencija za privatizaciju obavestila je Mesnu industriju Panonka da će to preduzeće biti prodato na tenderu, a ne na aukciji, kako je bilo planirano.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 26.09.2008.

08:47

Default images

Urađena je i nova procena vrednosti kapitala preduzeća, ali Agencija nije objavila rezultate te procene. Prema proceni od pre tri godine vrednost Panonke bila je oko 34 miliona evra.

Na dve akcije, na kojima je početna cena bila osam i šest miliona evra, nije bilo zainteresovanih kupaca.

Većinski vlasnik Panonke je država sa oko 56 odsto kapitala, a društveni kapital je oko 23 odsto. Proizvodnja u Panonki je prekinuta 1994. godine, kada je to preduzeće otišlo u stečaj.

Dug iznosi oko osam miliona evra, a zarade oko 100 radnika se isplaćuju od zakupnina za poslovni prostor. Imovina preduzeća je oko 28 hektara zemljišta u industrijskoj zoni, od čega je 14 hektara pod krovom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: