IP TV Telekoma Srbije 15. oktobra

Kompanija "Telekom Srbija" ponudiće od 15. oktobra prva u zemlji IP TV uslugu, izjavio je Vladimir Lučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.09.2008.

13:43

Default images

Direktor Direkcije "Telekoma Srbija" za komercijalne poslove Vladimir Lučić je kazao da će ta usluga biti besplatno ponuđena korisnicima Interneta preko ADSL-a u promotivnom periodu do 1. decembra, uz ponudu od 80 domaćih i stranih televizijskih kanala do kraja godine.

IP TV je naprednija u odnosu na kablovsku televiziju, posebno zato što pruža mogućnost slike visoke rezolucije (HDTV), jer omogućava dvosmernu komunikaciju, tako da gledalac može sam da uređuje program, rekao je Lučić i napomenuo da je kapacitet buduće IP TV oko 200 televizijskih kanala.

"Znači ako niste u stanju, a hoćete da gledate neki program, izaberete neku emisiju i ona će biti memorisana na server, tako da kada se vratite kući odgledate omiljenu emisiju, bez potrebe da imate video rekorder u stanu", objasnio je Lučić.

Druga prednost je "video on demand" (video na zahtev), što znači da osim klasičnih programa na koje smo navikli na kablovskoj televiziji, IP TV omogućava gledanja filmova iz banke filmova, koju će formirati "Telekom Srbija", najavio je Lučić i obećao da će "Telekom" nastojati da obezbedi najnovije filmske hitove.

U probnom periodu očekuje se da će korisnici IP TV-a uputiti svoje sugestije da li nešto treba da se dopuni u programskoj šemi, a onda će 1. decembra početi komercijalno korišćenje.

Lučić je naveo da "Telekom" ima oko 130.000 korisnika ADSL-a, koji su potencijalni korisnici IP TV-a i objasnio da će tehničari "Telekoma" povezati jedan uredjaj (set boks) sa ADSL-om i televizijskim prijemnikom u stanu, i to praktično radi kao kablovska televizija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: